снимка pixabayСтраната има сериозни задължения към Световната здравна организация. Венецуела е одобрила

...
снимка pixabayСтраната има сериозни задължения към Световната здравна организация. Венецуела е одобрила
Коментари Харесай

Венецуела се отказва от АстраЗенека през Ковакс

снимка pixabay

Страната има съществени отговорности към Световната здравна организация. 

Венецуела е одобрила за приложимост съветската ваксина " Спутник V ".

Вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес съобщи, че страната няма да одобри имунизацията на " АстраЗенека " посредством интернационалната стратегия " Ковакс ". Родригес уточни, че управляващите ще изберат какъв препарат да получат посредством програмата.

Няколко европейски страни стопираха краткотрайно имунизациите с " АстраЗенека " поради опасения за странични резултати, а по-късно тя беше оповестена за безвредна от Европейската организация по медикаментите.

До момента Венецуела е одобрила за приложимост съветската ваксина " Спутник V " и тази на китайската компания " Синофарм ".

На 15-и март управляващите в латиноамериканската страна осведомиха Панамериканската здравна организация, че  няма да одобряват английския препарат, макар че са поръчали сред милион и 400 хиляди и 2 милиона и 400 хиляди дози от него през " Ковакс ". Ваксините обаче към момента не са доставени, защото страната има съществени отговорности към Световната здравна организация. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР